Jei ieškote koks virtuvinis peilis Jums tinkamiausias, tada atėjote į reikiamą vietą. Šiame straipsnyje pateiksime informaciją, kurios prireiks norint priimti sprendimą, kokio virtuvinio peilio Jums reikia.
Virtuvinių peilių ašmuo.
Pirmas dalykas, į kurį reikia atsižvelgti perkant virtuvinius peilius, yra ašmenų tipas. Labiausiai paplitę peilių tipai yra dantyti, lygūs ir Santoku. Dantyti peiliai puikiai tinka pjaustyti kietą mėsą, duoną arba minkštus vaisius ir daržoves. Paprastų kraštų peiliai tinka smulkinti ir pjaustyti, o Santoku peiliai puikiai tinka pjaustyti kubeliais ir paprastai.
Renkantis virtuvinį peilį, svarbu atsižvelgti į jo dydį bei produktus, kuriuos ruošiates pjaustyti. Pavyzdžiui, šefo peilis puikiai tinka dideliems gaminiams – moliūgams, pjaustyti, mėsai doroti. Mažesnis pjaustymo peilis geriau tinka mažesniems gaminiams – uogoms ar smulkiems vaisiams ir daržovėms.
Virtuvinio peilio rankena.
Virtuvinio peilio rankenos yra svarbi bendro peilio dizaino ir veikimo dalis, bei saugumo užtikrinimas.
Rankenos forma ir medžiaga skirsis priklausomai nuo peilio tipo. Pavyzdžiui, šefo peilis gali turėti kontūrinę rankeną, pagamintą iš medžio arba plastiko, o pjaustymo peilis gali turėti tiesią, pagamintą iš nerūdijančio plieno rankeną.
Rankenos medžiaga turi būti tvirta ir patvari. Įprastos virtuvės peilių rankenoms naudojamos medžiagos yra mediena, plastikas ir nerūdijantis plienas. Medinės rankenos suteikia klasikinę išvaizdą ir gali būti pagamintos iš įvairių kietmedžių, pavyzdžiui, riešutmedžio, vyšnios ar raudonmedžio. Plastikinės rankenos yra lengvos ir gali būti įvairių spalvų. Nerūdijančio plieno rankenos yra patvariausios ir atspariausios rūdims ir korozijai.
Nepriklausomai nuo medžiagos, rankena turi būti lygi ir lengvai valoma. Rankena taip pat turi būti sandari, kad apsaugotų nuo drėgmės. Tai užtikrins, kad rankena išliks geros būklės ir tarnaus daugelį metų.
Svarbiausia, virtuvinio peilio rankena turi būti Jums patogi bei saugi naudojimui.
Iš ko pagamintas virtuvinis peilis?
Virtuviniai peiliai paprastai gaminami iš trijų pagrindinių medžiagų tipų: nerūdijančio plieno, anglinio plieno ir keramikos. Kiekvienas iš jų turi unikalių privalumų ir trūkumų, į kuriuos turėtumėte atsižvelgti renkantis geriausią peilį savo virtuvei.
- Nerūdijantis plienas yra labiausiai paplitusi virtuvės peilių medžiaga. Jis yra tvirtas, patvarus ir atsparus korozijai. Šios medžiagos peiliai taip pat ilgiau išlieka ašrūs nei virtuviniai peiliai pagaminti iš kitų medžiagų, todėl puikiai tinka kasdieniam naudojimui. Be to, nerūdijantį plieną lengva valyti ir prižiūrėti.
- Anglies plienas yra dar vienas populiariausių virtuvės peilių pasirinkimas. Šios medžiagos peiliai yra neįtikėtinai aštrūs ir patvarūs, be to, atsparūs rūdims ir korozijai. Jie ilgą laiką išsilaiko aštrūs, todėl jums nereikės jų galąsti taip dažnai, kaip kitų peilių. Anglies plieno peiliai taip pat paprastai yra lengvesni nei nerūdijančio plieno peiliai, todėl juos lengviau valdyti ir manevruoti.
- Galiausiai, keramikiniai peiliai. Jie itin kieti, todėl išsilaiko aštrūs daug ilgiau nei nerūdijantis plienas ar anglinis plienas. Jie taip pat yra labai atsparūs korozijai ir reikalauja labai mažai priežiūros, tačiau yra trapūs, todėl su jais reikia elgtis atsargiai.
Atsižvelgę į šią informaciją, dabar turėtumėte būti geriau pasirengę priimti tinkamą sprendimą pirkdami virtuvinius peilius. Nepamirškite apžiūrėti mūsų parduotuvėje eančius pasiūlymus!